Μουσική και Μασαζ η απόλυτη θεραπεία!

Απο  την Καθη Βεκρή

1353178868

To Αyurvedic μασαζ είναι μια ολιστική ιατρική θεραπεία και οχι ένα συμβατικό μασάζ ανήκει δε, στο παραδοσιακό εναλλακτικό Ιατρικό σύστημα της Ινδίας. Η εφαρμογή ελαφρως ζεστού λαδιού εμπλουτισμένου με διαφορετικά φυτικά συστατικά επιλέγεται ανάλογα με τον συγκεκριμένο τύπο σώματος γνωστό στην Αyuverda ως Dosha. Υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τύποι (doshas): pitta,kapha,vata. Ο καθένας μας έχει μια συγκεκριμένη ισορροπία των doshas που πρέπει να αντιμετωπιστεί σύμφωνα με την Αγιουβερδική θεραπεία.

Η φιλοσοφία των τριών διαφορετικών τύπων εμφανίζεται στις Ανατολικές θεραπευτικές τεχνικές δίνοντας έτσι την δυνατότητα στον θεραπευτή να είναι πολύ ευέλικτος στην εφαρμογή των λαδιών ανάλογα με την ατομική κατάσταση του πελάτη του. Κάποια απο τα οφέλη του Abhyanga μασάζ είναι η απελευθέρωση φυσικών, διανοητικών και συναισθηματικών τοξινών, εξισορρόπηση της vata dosha (η οποία λόγω άγχους, μη ισσοροπημένης διατροφής και συνηθειών, είναι η βασική αιτία ανισορροπίας), χαλάρωση του μυικού συστήματος, τόνωση όλου του σώματος, βελτίωση της κυκλοφορίας βοηθώντας έτσι το μεταβολικό σύστημα, ανακούφιση απο το απο το άγχος.

Πείτε μας μερικά πράγματα για εσάς.
..Εξασκώ το Αγιουβερδικό μασάζ απο τα 10 τελευταία χρόνια , το διδάχθηκα στην Κεράλα της Ινδίας..

Εφαρμογή μασάζ με μουσική:
Η χρήση της Μουσικής με συγκεκριμενο τρόπο βοηθά να επιβραδύνει τα εγκεφαλικά κύτταρα για να προκαλέσει βαθειά χαλάρωση, αιχμαλωτίζει την προσοχή για να ηρεμήσει το μυαλό, ανοίγει το συναισθηματικό και πνευματικό σώμα του πελάτη για να εισαχθεί η μουσική εμπειρία κιναισθητικά στο σώμα.

Ακριβώς επειδή είμαστε κατασκευασμένοι απο ενέργεια , τα πάντα στον οργανισμό μας είναι σε συνεχή δόνηση και αυτό το μοτίβο δόνησης καθορίζει την εμπειρία της υγείας και της ευεξίας μας.
Η επίδραση των δονήσεων όταν ακούμε μουσική , επηρεάζει τα ενεργειακά μας πρότυπα μέσα απο το φαινόμενο του συντονισμού. Ο ενεργειακός συντονισμός είναι όταν η συχνότητα δόνησης ενός σώματος αλλάζει για να ταιριάζει με το άλλο δονητικό πεδίο. Η μουσική είναι μια ισχυρή δόνηση εισόδου η οποία αλλάζει τα ενεργειακά μας πρότυπα μεσω της ακρόασης.

 

3749241

Στο πλαίσιο του μασάζ, η μουσική που παίζεται στην διάρκεια μιας συνεδρίας, δημιουργεί μια αλλαγή συχνότητας δόνησης του πελάτη και του θεραπευτή. Ως θεραπευτής η ενεργειακή επαφή που δημιουργείται με τον πελάτη, μου δημιουργεί μια εμπειρία συντονισμού η οποία αυτόματα γίνεται πραγματικότητα δόνησης και του πελάτη μου.

Σε κάθε συνεδρία δουλεύω με την yin -yiang ενέργεια, που δημιουργεί αντίστοιχα διαφορετικά θεραπευτικά αποτελέσματα. Π.χ μια ήρεμη μουσική με μάντρας στην Σανσκριτική γλώσσα έχει μια ειδική ενεργητική επίδραση, προσευχές και ύμνοι έχουν χρησιμοποιηθεί ως φάρμακο για χιλιετίες. Αυτή είναι μουσική yin η οποία επιβραδύνει τις σωματικές διεργασίες , ηρεμεί δημιουργώντας μια ήσυχαστική ροή ενέργειας. Αυτό είναι πολύ καλό για έναν πελάτη ο οποίος έχει ανεπάρκεια yin ή υπερβολική yang. Εάν εντιθέτως θέλω να ενεργοποιήσω το σώμα επιλέγω Yang μουσική που έχει πολλή κίνηση και ρυθμό σε εναλλαγή πάντοτε με yin μουσική.

Στην διάρκεια της κάθε μου συνεδρίας μασάζ αφήνω την μουσική να με καθοδηγήσει στις περιοχές του σώματος που απαιτούν την ανάλογη ενέργεια. Η επιλογή μου είναι πάντα με μουσική που μου αρέσει να ακούω ή να χορεύω γιατί όλη αυτή η διαδικασία είναι επίσης μια θεραπεία και για μένα.
Είναι επίσης μια ευκαρία να εισαγάγει τους πελάτες μου σε κάποια είδη μουσικής που δεν μπορούν να βρούν στην καθημερινή τους επαφή με την mainstream μουσικη.