Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου η παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Βασίλη Κ. Παππά στον πολυχώρο πολιτισμού & τέχνης Σκαλί art στο εμπορικό κέντρο Ηλιοτρόπιο στην Ηλιούπολη.

Η νέα ποιητική συλλογή του βραβευμένου ποιητή Βασίλη Κ. Παππά ονομάζεται «Ακρόπολη και χίλιες ερωτικές θηλές του βράχου» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Στη βραδιά μίλησαν για τη συλλογή αυτή, αλλά και για το συνολικό έργο του ποιητή, οι Νίκος Παλλάδιος, (ηθοποιός, μουσικός, σκηνοθέτης, ποιητής, ερμηνευτής, παραγωγός δίσκων ραδιοφώνου) ο οποίος συντόνισε και τη βραδιά, ο Μιχάλης Αλιάγας, εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού politismos.net και ο συγγραφέας Παναγιώτης Φ. Μπεκρής , ενώ στίχους απήγγειλαν οι Νίκη Παπουλάκου (συγγραφέας/ αρθρογράφος) και Γιώτα Γερογιώργη (εκπαιδευτικός, στιχουργός και ποιήτρια). Επίσης, τη βραδιά πλαισίωσαν μουσικά οι ερμηνευτές Σάκης Παπαβασιλείου και Αναλένα, ερμηνεύοντας μελοποιημένη ποίηση του ποιητή. Στο πιάνο συνόδευσε ο μουσικός και συνθέτης Θάνος Μπένος.

Έχει ειπωθεί για την ποίηση του Βασίλη Παππά:

«Ο Βασίλης Παππάς είναι ένας σύγχρονος νέος ποιητής. Καλύπτει τον χώρο της πατρώας γης. Διαχρονικός πέρα από τα σύνορα της διάνοιας. Ποίηση τόσο ζωντανή που σε παρασύρει στον χώρο και στο χρόνο, με τις ωραίες εικόνες και τα μηνύματα. Ζωντανή, απλή, ειλικρινής.»
Sophia Moraiti – Διδάκτωρ Φιλοσοφικής

«Η ποίηση του Βασίλη Παππά κυριαρχείται από το συναίσθημα, τον λυρισμό και την αληθινή αγάπη, τη δόλια αγάπη για την πατρίδα, που δε γνωρίζει σύνορα, δεν παίρνεται κάθετα και οριζόντια, χωρίς εθνικιστικές εξάρσεις και παραληρήματα. […] Δεν είναι ιστορικός αναλυτής, αλλά ποιητής ορατών και αοράτων.»
Γιώργος Κατεμής – Καθηγητής Φιλολογίας

«Στίχοι γραμμένοι με ευαισθησία, που ταξιδεύουν μαγικά την ψυχή μας! Πολύ τρυφερότητα σε λίγες μόνο γραμμές! Είσαι ένα ταλέντο της πένας με διαχρονική αξία!»
Σταυρούλα Βενιέρη