Το Ίδρυμα της Βουλής για τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό συμμετέχει στη Νύχτα Πολιτισμού Athens Culture Net 2019 με την έκθεση «Πολεμώντας για την Ειρήνη: Ελλάδα-Ιταλία-Ισπανία στη δεκαετία του ’80»

Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, ο Δήμος Αθηναίων και το Δίκτυο Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων Athens Culture Net καλούν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να περιπλανηθούν στην Αθήνα από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ, για να ανακαλύψουν μια σειρά από εκδηλώσεις και δράσεις-εκπλήξεις, που ενεργοποιούν το νέο δυναμικό κοινό των 55+ και φωτίζουν τις διαγενεακές σχέσεις στη σύγχρονη εποχή. Είναι μια πρόσκληση ανοιχτή σε όλες και όλους. Γιατί ο πολιτισμός δεν έχει ηλικία!

Η Νύχτα Πολιτισμού που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από το Athens Culture Net με τα μέλη του και τους συνεργαζόμενους φορείς, είναι μια πρωτοβουλία που εξελίσσεται σε θεσμό για την πόλη, γιατί απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και φέρνει τον πολιτισμό στις γειτονιές της Αθήνας.

Το Ίδρυμα της Βουλής συμμετέχει στη 2η Νύχτα Πολιτισμού ανοίγοντας στο κοινό, από το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα, την έκθεση Πολεμώντας για την Ειρήνη: Ελλάδα-Ιταλία-Ισπανία στη δεκαετία του ’80. Ένα πανόραμα του αντιπολεμικού κινήματος στον ευρωπαϊκό Νότο, μέσα από αφίσες, φωτογραφίες, εκδόσεις, δημοσιεύματα και άλλα τεκμήρια από δημόσια και ιδιωτικά αρχεία, ελληνικά και ξένα, πλαισιωμένο με ξεναγήσεις στα αγγλικά και τα ελληνικά, αλλά και ειδική εκδήλωση με κατάθεση μαρτυριών από πρόσωπα που συμμετείχαν δυναμικά στα ειρηνιστικά και αντιπυρηνικά κινήματα.

Μετά την αγγλόφωνη ξενάγηση στην έκθεση, που θα αρχίσει στις 18:30, θα ακολουθήσει, στις 19:30, εκδήλωση με ζωντανό διάλογο ανάμεσα σε δύο εκλεκτούς προσκεκλημένους: ο δημοσιογράφος Νίκος Κιάος θα κάνει μια ιστορική αναδρομή στο κίνημα ειρήνης της δεκαετίας του ʼ60 ενώ ο Πάνος Τριγάζης, μέλος του Συμβουλίου του Διεθνούς Γραφείου Ειρήνης, θα μιλήσει για τη «διπλωματία των λαών». Οι ομιλητές θα αναδείξουν πώς και μέσα σε ποιο πλαίσιο το αίτημα για ειρήνη σήμερα είναι εξίσου επίμαχο και επίκαιρο. Μετά το πέρας της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί η ελληνόφωνη ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης.

Εκθεσιακός χώρος του Ιδρύματος της Βουλής

Βασ. Σοφίας 11 (είσοδος από Σέκερη), Αθήνα 106 71

Τηλ.: 210-3735253

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 18:00-24:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.