Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης με τη συμμετοχή του επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Παλαιστίνης στην Ελλάδα κ. Marwan Toubassi.

Αντικείμενο της συνεδρίασης αποτέλεσε η ενημέρωση των βουλευτών μελών της Ομάδας Φιλίας σχετικά με τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη, μετά από τα τελευταία αιματηρά γεγονότα. Στο πλαίσιο αυτό ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης κ. Αναστάσιος Κουράκης τόνισε ότι “η Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας εκφράζει την απόλυτη καταδίκη της για τις εξελίξεις μετά από την απόφαση των ΗΠΑ για τη μεταφορά της πρεσβείας τους στην Ιερουσαλήμ και την αιματηρή απάντηση του Ισραηλινού στρατού στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που ακολούθησαν στη Γάζα.

Παρακολουθούμε στενά αυτά τα γεγονότα, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους τον αποτροπιασμό μας για τη στρατιωτική βία απέναντι σε άοπλους διαδηλωτές. Είναι σημαντικό στο πλαίσιο αυτό να υπογραμμιστεί για ακόμη μία φορά ότι η Βουλή με το ομόφωνο ψήφισμά της το 2015 έχει πάρει ξεκάθαρη θέση σε σχέση με τη δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ”.