Στην ολομέλεια του Απριλίου οι ευρωβουλευτές συζητούν για την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία και για το μέλλον της ΕΕ με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών του κράτος δικαίου στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που έχουν συλληφθεί και κρατούνται στην Τουρκία, συζητά η ολομέλεια του ΕΚ την Τρίτη.

Στην τέταρτη από μια σειρά συζητήσεων μεταξύ αρχηγών κρατών και ευρωβουλευτών, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έρχεται στο Στρασβούργο το πρωί της Τρίτης προκειμένου να συζητήσει τις απόψεις του για το μέλλον της Ένωσης .

Βάσει νομοθεσίας για την κυκλική οικονομία που τίθεται σε ψηφοφορία την Τετάρτη, το ποσοστό αστικών αποβλήτων προς ανακύκλωση αναμένεται να αυξηθεί από 44% σε 55% έως το 2025.

Δύο σχέδια νόμου της ΕΕ που τίθενται σε ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο την Τρίτη προβλέπουν την θέσπιση εθνικών δεσμευτικών στόχων για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στους τομείς των μεταφορών, της γεωργίας, των κατασκευών και των αποβλήτων, αλλά και την αντιστάθμιση της αποψίλωσης δασών στην ΕΕ με την φύτευση νέων δένδρων.

Το Κοινοβούλιο ψηφίζει επίσης νέους κανόνες με στόχο την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων, την υποστήριξη του τομέα βιολογικών τροφίμων της ΕΕ και την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής οδηγίας για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Εν όψει του σκανδάλου της Cambridge Analytica και του Facebook, την Τετάρτη οι ευρωβουλευτές συζητούν θέματα προστασίας των δεδομένων και της ιδιωτικής ζωής των πολιτών.