Η ενδυνάμωση των γυναικών στα μέσα και την τεχνολογία είναι το θέμα στο οποίο επικεντρώνεται φέτος το ΕΚ για την Ημέρα της Γυναίκας.

Η εβδομάδα στο ΕΚ: Ημέρα της Γυναίκας, προσφυγικό, Brexit
Ο πρόεδρος του ΕΚ και οι επικεφαλής των πολιτικών ομάδων ετοιμάζουν πρόταση ψηφίσματος για το μέλλον των σχέσεων Βρετανίας - ΕΕ. Το ψήφισμα θα τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια του ΕΚ, την επόμενη εβδομάδα. Ο πρόεδρος του ΕΚ, Αντόνιο Ταγιάνι, και ο συντονιστής του ΕΚ για το Brexit, Γκι Φερχόφστατ, θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη τύπου την ίδια μέρα, στις 18.30 (ώρα Ελλάδας).


Φέτος το ΕΚ αφιερώνει την Ημέρα της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου, στις γυναίκες στα Μέσα και την τεχνολογία. Η επιτροπή τους ΕΚ για την Ισότητα των φύλων διοργανώνει διακοινοβουλευτική συνάντηση με αυτό το θέμα, με κεντρικούς ομιλητές την σκηνοθέτη της ταινίας "Les suffragettes", Sarah Gavron, και την ιδρυτή του φεστιβάλ Madwomen Fest, Pilar Jurado.

Οι επιτροπές Πολιτικών Ελευθεριών, Εξωτερικών και η αντιπροσωπεία του ΕΚ με τις χώρες του Μαγκρέμπ, συζητούν για την προσέγγιση της ακτοφυλακής της Λιβύης και την οικονομική στήριξη της ΕΕ με εκπροσώπους της UNHCR, στις 5 Μαρτίου.


Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών ταξιδεύει στη Σιέρα Λεόνε για να παρατηρήσει τη διεξαγωγή των προεδρικών, βουλευτικών και περιφερειακών εκλογών, που πραγματοποιούνται στις 7 Μαρτίου.


Τέλος, οι πολιτικές ομάδες προετοιμάζονται για την ολομέλεια της επόμενης εβδομάδας.