“Έξυπνα” γυαλιά αναγνώρισης προσώπου έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιεί η αστυνομία της Κίνας, σκανάροντας με αυτό τον τρόπο τον κόσμο, ώστε να εντοπίσει ενδεχόμενα άτομα που χρησιμοποιούν ψεύτικες ταυτότητες και είναι καταζητούμενοι. Σε μία χώρα με τεράστιο πληθυσμό και αρκετά πυκνοκατοικημένη σε κάποια σημεία, που χαρακτηρίζεται από αυστηρούς κανόνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής και επιτήρησης, τα έξυπνα αυτά γυαλιά εξοπλισμένα με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου θα χρησιμοποιούνται για τον εντοπισμό πολιτών.

Τα γυαλιά χρησιμοποιούνται ουσιαστικά σε περιοχές που δεν υπάρχουν κάμερες ώστε να επιταχύνεται η ταυτοποίηση ατόμων, όπως σιδηροδρομικοί σταθμοί όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος ενόψει και της Κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Η εταιρεία LLVision Technology σημειώνει ότι το σύστημά της, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να εντοπίσει έναν άνθρωπο σε μία βάση 10.000 ατόμων μέσα σε μόλις 100ms. Μπορεί επίσης να συνδεθεί στο Διαδίκτυο για την ενημέρωση της βάσης δεδομένων κατά διαστήματα.

πηγή: digitallife.gr