Ο τριπλά βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ντάνιελ Ντέι Λιούις (Daniel Day-Lewis) θα επισκεφθεί την Αθήνα, για την πρεμιέρα της ταινίας «Αόρατη Κλωστή», την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Ο ιρλανδικής καταγωγής, γεννημένος στο Λονδίνο, 60χρονος ηθοποιός και φίλος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» έρχεται στη χώρα μας για να παραστεί στην πρεμιέρα της νέας ταινίας του, στον τελευταίο -σύμφωνα με δηλώσεις του- ρόλο της σπουδαίας καριέρας του.

Ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις συνεργάζεται ξανά με τον σκηνοθέτη Πολ Τόμας Άντερσον («Θα Χυθεί Αίμα», «The Master») στην τοποθετημένη στο Λονδίνο της δεκαετίας του '50 «Αόρατη Κλωστή». Ενσαρκώνει τον διάσημο σχεδιαστή μόδας Ρείνολντς Γούντκοκ, ο οποίος γνωρίζει τη νεαρή Άλμα (Βίκι Κριπς), που θα γίνει η μούσα του και θα του αναστατώσει τη ζωή.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης, που θα ακολουθήσει της προβολής, θα διατεθούν για την εκπαίδευση και την αποκατάσταση των παιδιών που φοιτούν στο Πρότυπο Κέντρο «Πόρτα Ανοιχτή».

Η ιδιαίτερη σχέση που αναπτύχθηκε ανάμεσα στον σπουδαίο ηθοποιό και τα παιδιά του πρότυπου κέντρου άρχισε το 1989, όταν, με πρόσκληση του φίλου του, σκηνοθέτη, Γιώργου Οικονόμου, ο Ντέι Λιούις ήρθε πρώτη φορά στην Ελλάδα για να παραστεί στην πρεμιέρα της ταινίας «Το αριστερό μου πόδι».

πηγή:naftemporiki.gr