ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΜΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΤΕΡΝΩΝ ΧΟΡΩΝ «ΗΓΕΧΟΡΟΣ»

 

kefalonia_politismos

Ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Όμιλο για την UNESCO Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου σας προσκαλούν σε ένα μοναδικό ολοήμερο Οδοιπορικό που διοργανώνει για το νησί της Κεφαλλονιάς το οποίο και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Μαΐου 2015 και ώρα 10:30 πμ με στήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Παραδοσιακών και Μοντέρνων Χορών «Ηγέχορος» με Πρόεδρο τον Χοροδιδάσκαλο κ. Κώστα Τουλάτο στο κτήριο του Ελληνικού ICOMOS όπου φιλοξενείται ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων επί της οδού Πειραιώς 73 στον Κεραμεικό (Στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός, Στάση ΗΣΑΠ: Θησείο).

Από τις 10:30 το πρωί, καθ’ όλη τη διάρκεια του ολοήμερου Οδοιπορικού το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέροντα δρώμενα που θα διεξαχθούν όπως ομιλίες επιστημονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, παρουσιάσεις, ολοήμερη έκθεση με παραδοσιακά οικιακά αντικείμενα, ενδυμασίες και παραδοσιακά λευκά είδη, παρουσίαση φωτογραφικού υλικού, αφιέρωμα στην ιστορία της Καντάδας, παρουσίαση παραδοσιακών Κεφαλλονίτικων χορών, γευσιγνωσία παραδοσιακών εδεσμάτων, ομιλίες για την Κεφαλλονίτικη κουζίνα. Κατά τη λήξη του Οδοιπορικού θα πραγματοποιηθεί απονομή τιμητικών διπλωμάτων καθώς και των ειδικών τιμητικών πλακετών του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων σε εξέχουσες προσωπικότητες οι οποίες και θα διακριθούν για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο καθώς και τον Πολιτισμό με καταγωγή από την Κεφαλλονιά.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων και Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων της UNESCO (WFUCA), για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική κ. Ιωάννης Μαρωνίτης και η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Κεφαλληνίας, Ιθάκης και Ζακύνθου και Πρέσβειρα Πολιτισμού του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Αναστασία Παπαδάτου – Αποστολοπούλου τόνισαν χαρακτηριστικά σε κοινή δήλωσή τους: «Κεφαλλονιά… Το μεγαλύτερο νησί των Επτανήσων δεσπόζει στο Ιόνιο με το Μεγάλο του βουνό, τον Αίνο με το μοναδικό μαύρο έλατο. Από αρχαιοτάτων χρόνων υπήρξε αφετηρία και σταθμός των ταξιδευτών προς την Κάτω Ιταλία και τη Σικελία… Νησί γεμάτο ιστορία και μυστήριο από το μυθικό της βασιλιά Οδυσσέα μέχρι τους Ριζοσπάστες και τη σύγχρονη ιστορία. Κόλποι απαράμιλλης ομορφιάς, μοναδικά γαλαζοπράσινα νερά, σπουδαία γεωλογικά φαινόμενα, άνθρωποι φιλόξενοι με σπινθηροβόλο πνεύμα και αστείρευτη σάτιρα  προσκαλούν τον επισκέπτη σε να γνωρίσει την Κεφαλονιά και να ζήσει μοναδικές στιγμές. Μέσα από αυτό το Οδοιπορικό στο υπέροχο αυτό νησί φιλοδοξούμε να μεταφέρουμε το άρωμα και ο χρώμα της Κεφαλλονιάς στην καρδιά της Αθήνας. Να είστε όλοι εκεί!».

Το συντονισμό  του Οδοιπορικού έχουν αναλάβει ο Διευθυντής Γαστρονομίας και Υπεύθυνος Δράσεων Επισιτισμού στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και Αρχιμάγειρας κ. Κωνσταντίνος Μουζάκης καθώς και η Διευθύντρια Λαϊκού Πολιτισμού και Νεολαίας του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κ. Γεωργία Παράσχου. Το λαογραφικό μέρος επιμελείται ο Πρόεδρος και Χοροδιδάσκαλος του Ελληνικού Συλλόγου Παραδοσιακών και Μοντέρνων Χορών «Ηγέχορος» κ. Κώστας Τουλάτος.

ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ICOMOS

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Όμιλος UNESCO Πειραιώς & Νήσων

"building peace in the minds of people"

Πέτρου Ράλλη 210 & Θησέως 1, Νίκαια

Τηλ:2104967757 – 2104979797

Fax:2104944564

www.unescopireas.grunescop@otenet.gr

 

Ελληνικό ICOMOS

Πειραιώς 73, Κεραμεικός

Τηλ:210 3244821

Fax:210 3244567

info@icomoshellenic.gr

icomoshellenic@gmail.com

www.icomoshellenic.gr