Γράφει η Στεύη Τσούτση

Resize of 000

Ποιός από μας δε νανουρίστηκε έστω και μια φορά στα παιδικά του χρόνια από κάποιο παραμύθι; Ποιός δεν ταυτίστηκε με την όμορφη πριγκηποπούλα ή το γενναίο βασιλόπουλο στις ιστορίες της μαμάς ή της γιαγιάς; Και ποιός από μας δε γνωρίζει την ιστορία της Χιονάτης με τους 7 νάνους;

Ένα παραμύθι χρωματισμένο και βαθιά αρωματισμένο από την αθωότητα των παιδικών μας χρόνων ανεβαίνει στη σκηνή του Τριανόν (Πατησίων 101 και Κοδριγκτώνος) από το θίασο του Ηλία Καρελλά.

Resize of 002

Βασισμένη στο πασίγνωστο παραμύθι των αδερφών Γκριμ, η νέα εκδοχή της Χιονάτης πάει ένα βήμα παραπέρα. Βαθιά φιλοσοφημένη, με πινελιές στους διαλόγους που την κάνουν πέρα από διαχρονική κι επίκαιρη. Βλέπεις όσο θα υπάρχουν δυνάστες, θα υπάρχουν θύματα και επαναστάτες που διεκδικούν. Αέναη η πάλη καλού και κακού, με το καλό να βγαίνει πάντα νικητής (τουλάχιστον στα παραμύθια. Μακάρι να γινόταν και στη ζωή). Οι νάνοι γίνονται τεράστιες φιγούρες του θεάτρου σκιών και η Χιονάτη δυναμική επαναστάτρια.

 

Resize of 006

Το παραμύθι εμπλουτίζεται με εξαίσια παραδοσιακή μουσική και τραγούδι, υπό τους ήχους ιδιαίτερων οργάνων (σάζι, ούτι, μαντολίνο, λαούτο, νέι, καβάλ, γκάιντα κ.α).

Χιούμορ, συγκίνηση, θυμός, χαρά, το καλό και το κακό στη διάρκεια του παραμυθιού, δίνονται στο θεατή μέσα από εκπληκτικά μουσικά θέματα και στίχους. Απολαμβάνεις την κάθε νότα κι αδυνατείς βγαίνοντας από το θέατρο, να μη σιγοτραγουδήσεις.

Resize of 007

 Ένα μαγικό ταξίδι είναι η παράσταση: από το βασίλειο της Χιονάτης, στη δική μας πραγματικότητα και πάλι πίσω. Γιατί με το τέλος της παράστασης δε θες να γυρίσεις στην πραγματικότητα. Θες να μείνεις εκεί που οι δράκοι είναι ουτοπίες, το κακό εξουδετερώνεται, η αγάπη νικά, η φιλία είναι άδολη και ανιδιοτελής. Θες να μείνεις εκεί που το παραμύθι και η πραγματικότητα χάνουν το διαχωριστικό τους και με μαγικό τρόπο γίνονται ένα.

Resize of 009

Επτά ταλαντούχοι νέοι άνθρωποι, οι Ηλίας Καρελλάς, Νικόλας Φραγκιουδάκης, Ζαχαρούλα Κληματσάκη, Έκτορας Κυριάκου, Ιωάννα Μυλωνά, Φάνης Παυλόπουλος και Χρήστος Σύγγελος, σε πείσμα των καιρών μας προσφέρουν μια εξαιρετική παράσταση. Δίχως κομπασμούς και υπερβολές, μας αποδεικνύουν πως η τέχνη δεν κρύβεται πίσω από ακριβά κοστούμια και πολυτελή σκηνικά. Η αληθινή τέχνη, αυτή που αγγίζει τη βαθύτερη ουσία της καρδιάς μας, είναι απλή. λιτή κι απέριτη. Μπράβο τους!

 

Resize of 010

1481833_10202165774521988_2126238704_n


Συντελεστές

Ιδέα /Σκηνοθεσία                                            : Ηλίας Καρελλάς

Κείμενα και Στίχοι                                           : Νικόλας Φραγκιουδάκης

Κίνηση/Χορογραφία                                       : Αγγελική Χατζή

Κοστούμια/Κατασκευές/Κούκλες                   : Αγγελική Μπόζου

Σκηνογραφία/Φιγούρες Θεάτρου Σκιών       : Ηλίας Καρελλάς

Επιμέλεια Μουσικής/ Φωτισμών                   : Ηλίας Καρελλάς

Κατασκευή Σκηνικού                                      : Μιχάλης Ράπτης

Κατασκευή Κοστουμιών                                 : Φωτεινή Πολυδούρη

Μουσική Διδασκαλία                                      : Χρήστος Σύγγελος, Έκτορας Κυριάκου

Βοηθός Σκηνοθέτη                                         : Γιάννης Παυλόπουλος

Οργάνωση Παραγωγής                                   : Αλεξάνδρα Λιακοπούλου

Φωτογραφίες                                                 : Studio Κοτσιρέας

 

Τοποθεσία: Θέατρο Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21& Πατησίων, Αθήνα

 

Ημερομηνία: Πρώτη Παράσταση: Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Τελευταία Παράσταση: Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Έκτακτες παραστάσεις: Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013 και Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014 

 

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: Κάθε Κυριακή, στις 11:30 το πρωί

Ειδικές παραστάσεις για σχολεία, καθημερινά στις 10:30 το πρωί

 

Τιμή εισιτηρίου: 12€ (Γενική Είσοδος), 8€ (παιδικό, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άνεργοι με την επίδειξη κάρτας), 8€ (ομαδικό έως 30 άτομα), 6€ (ομαδικό από 30 άτομα και πάνω)

 

Πληροφορίες: Τηλ.: 210 7777104 και 210 7777124