Δώστε ώθηση στην επιχείρησή σας εν μέσω της οικονομικής κρίσης

 

Resize of m2

της Στεύης Τσούτση.

Η Βusiness Force είναι ένας οργανισμός εκπαιδευτικής κατάρτισης ενηλίκων, ο οποίος φτάνει στη χώρα μας από τη Ρωσία. Τα σεμινάρια επιχειρηματικότητας που διοργανώνει σαρώνουν αυτή τη στιγμή την Ευρώπη, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Στις 9-10 και 16-17 Νοεμβρίου πρόκειται να πραγματοποιήσει για πρώτη φορά στη χώρα μας, και συγκεκριμένα στην Αθήνα δύο διήμερα σεμινάρια επιχειρηματικότητας. Δύο κορυφαίοι Ρώσοι επιχειρηματικοί σύμβουλοι, θα αναλάβουν να δείξουν στους συμμετέχοντες τα μυστικά της εγγυημένης επαγγελματικής επιτυχίας εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

 Οι εισηγητές των σεμιναρίων Alexander Gorsky και Αlena Samoylenko είναι δύο Ρώσοι, με ελληνικές ρίζες και οικογένειες, που αγαπούν την Ελλάδα. Φορτώνουν λοιπόν από την παγωμένη Μόσχα στις βαλίτσες τους όση γνώση έχουν αποκομίσει από τις σπουδές και την έντονη επιχειρηματική τους δραστηριότητα κι έρχονται να τις μεταδώσουν.

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες κι εξειδικευμένοι στη V.i.p επιχειρηματική συμβουλευτική, έχουν αναπτύξει νέες μεθόδους ανάκαμψης και προώθησης των επιχειρήσεων, μέσω απλών και σύγχρονων πρακτικών και τεχνικών. Θεωρούν ότι η γνώση οφείλει να μοιράζεται , γιαυτό και σκοπεύουν να μοιραστούν την καινοτόμο επιχειρηματική στρατηγική τους με όσους αποφασίσουν να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια.  

Μέσω skype πραγματοποιήθηκε η συνέντευξή μας καθώς η άφιξή τους αναμένεται λίγες μόλις μέρες πριν το πρώτο σεμινάριο. Μια μίξη ελληνικών, αγγλικών και ρώσικων η κουβέντα μας, που οδήγησε σε μια πολύ όμορφη και κεφάτη συνέντευξη. Κάτι που αποδεικνύει περίτρανα πως όταν υπάρχει θέληση, η απόσταση κι η γλώσσα δεν αποτελούν εμπόδιο, μονάχα πρόσθετο κίνητρο. Και η Alena με τον Alex έχουν τη θέληση να έρθουν στην Ελλάδα και να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο, μια χώρα με την οποία είναι γονιδιακά και συναισθηματικά δεμένοι.

 

 

-Τί είναι η Βusiness force;

A.Samoylenko: Το όνομα της Business Force είναι ισοδύναμο της επιχειρηματικής δύναμης. Πρόκειται για ένα ισχυρό εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο διασπά τα στερεότυπα του παλιού τρόπου σκέψης. Δίνοντας βήμα προς βήμα οδηγίες, πρακτικές εφαρμογές και συμβουλές καινοτομεί σε μια χαμηλού προϋπολογισμού προώθηση των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το σύστημα μας, είναι αδύνατο να μην κάνεις κάτι. Δηλαδή,  ο καθένας που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το σεμινάριο μας, αναγκαστικά, χωρίς να το καταλάβει, θα περάσει όλα τα βήματα από την αρχή ως το τέλος. Και αυτό θα τον οδηγήσει οπωσδήποτε στην επιτυχία.

-Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με την επιχειρηματικότητα και να αναπτύξετε σύγχρονες μεθόδους για την άνθηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;

A.Samoylenko: Ως σύζυγος  Έλληνα επιχειρηματία τα τελευταία 10 χρόνια,έμαθα πολλά για τις μεθόδους και τους τρόπους  διαχείρισης των επιχειρήσεων. Ως γυναίκα από την άλλη, πάντα ψάχνω και βρίσκω τους πιο σύντομους και πρακτικούς τρόπους  για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων στις δουλειές μου. Όταν άρχισα να εφαρμόζω τον συνδυασμό αυτών των δύο στις δικές μου επιχειρήσεις συνειδητοποίησα κάτι σημαντικό: Ήταν πολύ πιο εύκολο να ανεβάσω μια επιχείρηση από το μηδέν σε ένα επιθυμητό σημείο, από ότι νόμιζα στην αρχή. Τελικά η επιχείρηση είναι ένα παιχνίδι, με κανόνες.  Δύο από αυτούς είναι:

1.Κάνε αυτό που αγαπάς και

2. Απλά – κάντο!

A.Gorsky: Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχω παθιαστεί με ένα παιχνίδι. Κάποιοι παθιάζονται με επιτραπέζια ή ηλεκτρονικά παιχνίδια. Εγώ διάλεξα κάτι πιο απλό: να ανοίγω επιχειρήσεις σε πολύ ανταγωνιστική αγορά. Σε αυτή την αγορά όπου ο καθένας έχει την δική του παρτίδα με τους ίδιους κανόνες. Αυτή ήταν η Ρωσία! Τώρα μετράω 7 στις 7 κερδοφόρες επιχειρήσεις.

Για την επιτυχημένη επιχείρηση χρειάζεται μόνο ένας κανόνας. Εγώ τον ονομάζω ο κανόνας των δυο κινεζικών ιδεογραμμάτων: «Ξεκίνα και τελειοποίησε το!». Δεν  καυχιόμαστε ότι είμαστε οι καλύτεροι, αλλά ότι εφόσον μπορέσαμε εμείς να εφαρμόσουμε ένα εναλλακτικό μοντέλο άνθησης των επιχειρήσεων μας, τότε θα μπορέσετε και εσείς. Γιατί; Επειδή μεταδίδουμε μόνο  πραγματικά και ρεαλιστικά για τη σημερινή αγορά παραδείγματα και πρακτικές. Χωρίς λάθη και “χτυπήματα”.

Resize of m3

 

-Είστε δύο επιτυχημένοι Ρώσοι επιχειρηματίες, με ειδίκευση στην V.i.p επιχειρηματική συμβουλευτική. Γιατί αποφασίσατε να επεκταθείτε της χώρας σας και να δραστηριοποιηθείτε στην Ελλάδα;

A.Gorsky: Εμείς επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό. Υπάρχει ένα βασικό πρόγραμμα το οποίο με σταθερά βήματα το υλοποιούμε. Όταν ασχολείσαι με αυτό που αγαπάς – τότε δεν σκεφτεσαι ποσά χρήματα θα σου φέρει,γιατί η προσωπική ικανοποίηση δεν έχει αξία. Και τα χρήματα έρχονται ως ευχάριστο  κι αυτονόητο δεδομένο. Εγώ τηρώ μια αρχή στην εκπαίδευση: Εάν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω από τον άλλον, τότε έχει δικαίωμα να του διδάξει αυτό το παραπάνω.Το θέμα βέβαια είναι η τεχνική που θα ακολουθήσει! Και βέβαια όλοι ξέρουμε πως αν ένας άνθρωπος κάνει κάτι καλά, τότε υπάρχει δυνατότητα ένας άλλος να μάθει να το κάνει και καλύτερα!

Η Ελλάδα επιλέχθηκε για συναισθηματικούς λόγους. Η Αλιόνα έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της εδώ. Στην Αθήνα βρίσκεται η οικογένειά της. Όσο για μένα, ακολουθώ τα βήματα της προγιαγιάς μου, η οποία ήταν Κρητικιά εκπαιδευτικός, όπως ακριβώς η γιαγιά και η μαμά μου.

-Αποτέλεσε μήπως πρόσθετο κίνητρο- πρόκληση η δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας για την πραγματοποίηση των σεμιναρίων επιχειρηματικότητας στη χώρα μας;

A.Samoylenko-A.Gorsky: O John F. Kennedy είπε κάποτε πως η λέξη «κρίση», γραμμένη στα κινέζικα, αποτελείται από δύο σύμβολα: το πρώτο σημαίνει «κίνδυνος» και το άλλο «ευκαιρία» .

Η Κρίση κάνει τους δυνατούς πιο ισχυρούς. Για εμάς, η δυσκολία είναι μια δυνατότητα. Πίσω από κάθε οικονομική κρίση υπάρχουν πολλές ευκαιρίες: όπως για παράδειγμα στη Ρωσία στα '90, όταν δημιουργήθηκε μια τάξη εκατομμυριούχων που τράβηξαν ολόκληρη την χώρα  και βελτίωσαν τη οικονομική κατάσταση της. Έτσι  είναι και στην Ευρώπη τώρα, όπου η ευκαιρίες είναι σκορπισμένες στο δρόμο. Όλα εξαρτώνται από το πώς ο καθένας μας αντιλαμβάνεται τη συγκεκριμένη κατάσταση. Σε γενικές γραμμές, στον κόσμο υπάρχουν πολλά χρήματα  και κάθε χρόνο αυτά θα γίνονται όλο και περισσότερα. Το ερώτημα είναι, ποιος  θα τα κατέχει  αυτά τα χρήματα;

-Τι πρόκειται να περιέχουν τα σεμινάρια και σε ποιούς απευθύνονται;

A.Samoylenko: Αν στα 24 μου είχα  τη δυνατότητα να υποβληθώ σε αυτή την εκπαίδευση, τότε θα είχα βγάλει  πολλά εκατομμύρια ευρώ και  θα είχα ζήσει πολύ διαφορετικά τη ζωή μου .

Έχουμε δημιουργήσει ένα πρόγραμμα με τον Άλεξ, στο οποίο μιλάμε με απλά λόγια, χωρίς περιττές πληροφορίες και θεωρίες. Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να αλλάξουν οι παρωχημένες νοοτροπίες  σε νέες και χρήσιμες που φέρνουν θετικά αποτελέσματα στις επιχειρήσεις.

Εμείς δίνουμε ένα πρακτικό σύστημα που είναι σοφό και  κατανοητό,  μασημένο φαί δηλαδή, το οποίο με απλά βήματα οδηγεί σε δράση. Όλα υποστηρίζονται από πραγματικά παραδείγματα απλών ανθρώπων, όπως εμείς – κι  όχι από  μυθικές ιστορίες.

Πριν από ένα χρόνο, το πρόγραμμα κατάρτισης ήταν στοχευμένο σε  έμπειρους  επιχειρηματίες που έχουν ήδη κάνει τα πρώτα βήματα τους και οι οποίοι είχαν τουλάχιστον κάποια βάση. Τώρα έχουμε επανασχεδιάσει πλήρως το πρόγραμμα, έτσι ώστε ο καθένας απλά να ακολουθεί τις οδηγίες για να μπορέσει να έχει σε  δύο εβδομάδες τα πρώτα του χρήματα ως αποτέλεσμα.

Resize of m1_main

 

-Ας υποθέσουμε ότι είμαιεπιχειρηματίας. Γιατί να παρακολουθήσω τις διαλέξεις σας; Τι όφελος πρόκειται να αποκομίσω από αυτές;

A.Gorsky: Μπορεί εσείς να έχετε τρία διπλώματα ανώτατης εκπαίδευσης, μεταπτυχιακές σπουδές, 10 χρόνια εμπειρία στις δικές σας επιχειρήσεις. Αλλά όταν ένας πιτσιρίκας στα 23 του από το Μηδέν μπροστά στα μάτια σας βγάζει 15.000 ευρώ, αυτό αμέσως  ανάβει σε σας τη “ζήλια”. Που και πως θα κατευθύνετε αυτή την ενέργεια αποφασίζετε εσείς η ίδια.  Μπορείτε να πείτε: “Οk, είναι τυχερός ή έχει το άστρο” , αλλά μπορείτε και να κάνετε κάτι έτσι ώστε την άλλη φορά να ζηλεύουν εσάς. Το πιο περίεργο είναι ότι εμείς στην κοινότητα μας χαιρόμαστε για τα θετικά αποτελέσματα του άλλου. Και ο πιο απλός τρόπος να λάβουμε τα θετικά αποτελέσματα είναι βρεθούμε ανάμεσα σε αυτούς που ήδη έχουν τα θετικά  αποτελέσματα. Η γνώση που θα πάρει κανείς από την εκπαίδευση δεν είναι μια θεωρία,  είναι πράξη, η οποία ελήφθει από τη ζωή, λογική, προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε τομέα και απαιτεί τις χαμηλότερες δαπάνες. Όσο απίστευτο κι αν σας φαίνεται, μια μεγάλη επιχείρηση μπορεί να γίνει με ένα αρχικό κεφάλαιο των 100ευρώ. 

 

-Αυτή τη στιγμή, πλήθος μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι στα όρια του λουκέτου, λόγω των δύσκολων συνθηκών στην Ελλάδα. Αναπτύξτε μας το σκεπτικό με το οποίο θα τις συμβουλεύατε ώστε να ανθοφορήσουν. Ποιοί παράγοντες είναι οι πιο καθοριστικοί για να βελτιωθεί η κατάσταση μιας επιχείρησης;

 

A.Samoylenko: Ήρθα στην Ελλάδα στα τέλη της δεκαετίας του '90 . Είδα στην ευημερία της. Αλλά τώρα, δεν αντέχω να βλέπω  ένα μεγάλο αριθμό κενών καταστημάτων κι εγκαταλελειμμένων επιχειρήσεων . Έτσι, η συμβουλή μου είναι : Πρώτα αλλάξτε τον τρόπο σκέψης ενός δούλου στην σκέψη ενός επιτυχημένου ανθρώπου, σε όλα τα επίπεδα.  Για αυτές τις αλλαγές φωνάζει όλος ο κόσμος. Θέστε μερικούς στόχους και  ακολουθείστε  τους στόχους σας παρά τα εμπόδια . Εμείς παρέχουμε μια τεχνική που όλα γίνονται με φτηνό τρόπο . Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε την Αμερική, άλλωστε τα πάντα εδώ και καιρό έχουν ανακαλυφθεί . Απλά πρέπει να ακολουθήσετε το δρόμο προς την επιτυχία , εκτελώντας στοιχειώδεις ενέργειες . Συνήθως οι άνθρωποι είμαστε πολύ τεμπέληδες για να κάνουμε πολλά πράγματα , αφήνοντάς τα για αργότερα. Αλλά αν το κάνεις τώρα, χωρίς καθυστερήσεις, η επιτυχία θα είναι εγγυημένη 100 % . Απλά χρειάζεται να γίνει αυτό το πρώτο βήμα και να μην σκοντάψει πουθενά.

 

A.Gorsky: Όλοι κριτικάρουν όλους και προσπαθούν να αλλάξουν τον  κόσμο και τους ανθρώπους γύρω τους.  Εμείς πιστεύουμε  ότι ένας άνθρωπος πρέπει να αλλάξει πρώτα τον εαυτό του, να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του. Το πόσα χρήματα είναι στην τσέπη ενός ανθρώπου  προσδιορίζει και το  επίπεδο της ανθρώπινης σκέψης.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες από τις επιχειρήσεις   προσπαθούν να πείσουν τους πελάτες τους ότι χρειάζονται κάτι παραπάνω, αλλά  αυτό δεν είναι αλήθεια . Θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν  μόνο η επιθυμία του πελάτη και τίποτε άλλο. Είναι σαν να λένε: “ Δεν πουλάμε φαγητό στο εστιατόριο, αλλά την ευχάριστη ατμόσφαιρα και το περιβάλλον στους φιλοξενούμενους”.  Ρωτήστε τον εαυτό σας: “Πώς μπορώ να βοηθήσω τους άλλους; Τι άλλο ευχάριστο μπορώ να  τους προσφέρω;”.  Εάν η επιχείρησή σας είναι  διατεθειμένη να βοηθήσει τους άλλους, τότε τα χρήματα θα έρθουν άμεσα κι εύκολα.

bffl001

bffl002

 

Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας Business Force

9&10 Νοεμβρίου , 16&17 Νοεμβρίου

Συνεδριακός Χώρος Ξενοδοχείoυ Ιλισσός

Καλλιρρόης 72 & Λεωφόρος Συγγρού, 11741 Κουκάκι

Πληροφορίες για το σεμινάριο και την B.F στα:

www.businessforce.bz main@businessforce.bz

Tηλ.: 6972283423 και 6987285137 (what's up)

 

Χορηγός Επικοινωνίας: Εφημερίδα Κέρδος