Η απόλυση … της έλυσε τα χέρια!

 

Η 29χρονη Μάντυ Παπαδάκη βρήκε τον εαυτό της, όταν πήρε την απόλυση. Τώρα επαναφέρει στο Ηράκλειο το απόλυτο στυλ για … τα ζουμερά κορίτσια: το pinup!

 

mandi61_0

Όταν η μητέρα της έμπαινε στο δωμάτιο της και την έβλεπε να φτιάχνει τα πρώτα της σκουλαρίκια με μικροσκοπικά παπάκια και κομμάτια από lego της έλεγε συνέχεια: «πόσων χρόνων είσαι;», δεν ήξερε ότι θα της έδινε την έμπνευση για την επωνυμία της «επιχείρησής» της, που μόλις ξεκίνησε.

Κράτησε, λοιπόν, την παρατήρηση της μαμάς, τη μετέφρασε στα αγγλικά και έβαλε τις βάσεις για το “how old are you” κάνοντας ένα δυναμικό come –back σε ένα αγαπημένο στυλ της δεκαετίας του '50 που πολλές λάτρεψαν, αλλά λίγες μπορούν να υποστηρίξουν: το pinup (!) που ξεκίνησε από την Αμερική και σηματοδότησε μια ολόκληρη εποχή, συνδυάζοντας την παιδική αθωότητα με τη γυναικεία σεξουαλικότητα… Ένα στυλ που εξυμνούσε όσο κανένα τις γυναικείες καμπύλες, πριν τα ανορεξικά χλωμά κορίτσια γίνουν της μόδας.

Και η 29χρονη Μάντυ Παπαδάκη ένα τέτοιο πληθωρικό κορίτσι είναι, που ποτέ δε χώρεσε στο XS. Όμως είχε άλλον τρόπο να αναδείξει τη γυναικεία της πλευρά χωρίς να ξοδεύει μια περιούσια στα ρούχα βιτρίνας.

5mandi_0

Προτίμησε αυτά τα χρήματα να τα αξιοποιήσει για τον «στολισμό» της αλλά και για την επαγγελματική της αποκατάσταση. Με σπουδές στα ξενοδοχειακά, το μάρκετινγκ και μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων, πρόλαβε να εργαστεί σε ξενοδοχείο – φορώντας αναγκαστικά ταγέρ – μόνο για 5 χρόνια.

Το 2011 απολύεται λόγω κρίσης. Βάζει τα ταγέρ στην ντουλάπα και αποφασίζει να γυρίσει … δυο σελίδες: Επαγγελματική και ενδυματολογική. Στο μυαλό της άρχισαν να στριφογυρίζουν σχέδια, χρώματα, κορδέλες, σκουλαρίκια, κρεμαστά και μοναδικές τσάντες.

mandi7

Όμως εκτός από το μάρκετινγκ που τη βοήθησε να προωθήσει το σχέδιο της, δεν ήξερε να πιάνει … ούτε βελόνα!

«Όταν απολύθηκα εξαιτίας της κρίσης συνειδητοποίησα ότι όλο αυτό που είχα σπουδάσει μάλλον δε μου κάνει πολύ καλό. Έπρεπε όμως πολύ γρήγορα να βρω κάτι να κάνω και να μου αρέσει. Είχα επιλογή. Να εργαστώ στον πατέρα μου – και το έκανα για λίγο διάστημα. Αλλά δε μου ταίριαζε. Άλλα είχα στο μυαλό μου. Αγόραζα υλικά και έκανα χειροτεχνίες. Πήγα και σε ένα αρχάριο τμήμα ραπτικής που σου μάθαινε να φτιάχνεις ρούχα με πατρόν. Εγώ δεν προχώρησα στο προχωρημένο τμήμα.

Με μια ραπτομηχανή για αρχάριους και με τις αρχάριες γνώσεις μου στη ραπτική έφτασα το «Ηow old  are you» στο σημείο που είναι τώρα.

Η απελευθέρωση από το χώρο εργασίας της απελευθέρωσε και το στυλ της.  

«Εγώ έτσι ήμουν, αλλά ήμουνα μόνη μου, τώρα γινόμαστε πολλές!»

mandi2

Ήδη κορίτσια, μικρά ή μεγάλα, στο Ηράκλειο έχουν αρχίσει να φοράνε τους πολύχρωμους φιόγκους της, τις κορδέλες της, τα σκουλαρίκια της, ενώ κυκλοφορούν και τις τσάντες της.

«Το pinup αρχίζει να γίνεται τάση και πάλι. Διαμορφωμένο, με πιο απλά ρούχα αλλά κρατώντας τα αξεσουάρ που δείχνουν και την ταυτότητα του στυλ».

Η Μάντυ Παπαδάκη με δικά της σχέδια βάζει την υπογραφή της σε ένα διαχρονικό στυλ.

«Εγώ ήξερα το γούστο μου. Ήθελα να πρωτοτυπήσω για αυτό και έδωσα μεγάλη σημασία στο ύφασμα, το οποίο και αγοράζω από την Αγγλία. Δε σνομπάρω την Ηρακλείωτικη αγορά αλλά θέλω αυτό που έχω, να το έχω μόνο εγώ!»

Με την έμπνευσή της υπογράφει και στη μεταποίηση. Πάντα σε συνεννόηση με την ενδιαφερόμενη μπορεί να μετατρέψει παλιά ρούχα σε καινούρια ακόμα και με ένα τεράστιο φιόγκο πολύχρωμο, μονόχρωμο ή πουά.

Όσον αφορά στο συγκεκριμένο στυλ, αλήθεια είναι ότι δεν μπορούν να το υποστηρίξουν όλες οι γυναίκες αλλά για όσες μπορούν όπως λέει «η ηλικία δεν έχει καμία σημασία» και γενικώς σημασία για την ίδια έχει «τι μπορεί να κάνει το μυαλό μας και τα χέρια μας». 

mandi8

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

www.madeincreta.gr