Η Ανδριάνα Μπάμπαλη μιλάει στο "Politismos.net"

 

Mpampali_07_2013_

Της Βάγιας Ριζηνού

Κουβεντιάζοντας με την Ανδριάνα Μπάμπαλη καταλαβαίνει κανείς πως η Σεμνότητα, η Αυθεντικότητα , η Ειλικρίνια , η Ηρεμία και το πηγαίο Ταλέντο της, είναι τα 5 βασικά στοιχεία που την καθιστούν σε μία από τις πιο αγαπημένες καλλιτέχνιδες της Ελληνικής μουσικής σκηνής.

babali_politismos

Ετοιμάζεις καινούργια δισκογραφική δουλειά. Μίλησε μας για αυτή.

Ετοιμάζω ένα cd με δικές μου μουσικές και στίχους του Νίκου Μωραίτη.Θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβρη μάλλον.

Είναι πρώτη φορά που το επιχειρώ κι έχω αγωνία να πάει καλά. Το "5 βήματα" είναι το πρώτο δείγμα και έχει θετική ανταπόκριση.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το χειμώνα?

Θέλω σίγουρα να παρουσιάσω τη δουλειά μου. Υπάρχουν κάποιες ανακατατάξεις προς το παρόν και δεν ξέρω τι θα γίνει ακόμα. Σύντομα θα έχω νεότερα για τον χειμώνα.

Μετά από τόσες συνεργασίες, ποιες είναι αυτές που ξεχωρίζεις ; και γιατί;

Όλες οι συνέργασιες είχαν το λόγο τους, αλλά άλλη βαρύτητα. Με τον Πορτοκάλογλου ξεκίνησα κι έμεινα 6 χρόνια σχεδόν. Είναι σίγουρα πάρα πολύ σημαντική. Με την Αλεξίου ήταν χαρά και τιμή αφού τη θαύμαζα πάντα και ήθελα να τη γνωρίσω. Επίσης με την Τσαλιγοπούλου έχουμε συνεργαστεί 3 φορές, την αγαπώ και είναι φίλη μου. Και την θεωρώ μαγική τραγουδίστρια.

Ποιους νέους καλλιτέχνες θαυμάζεις;

Θαυμάζω πολύ τελευταία μια νέα γενιά μουσικών που γνώρισα γράφοντας το δίσκο με όρεξη και πολύ ταλέντο και τρέλα. Υπάρχουν πολλά νέα γκρουπ που είναι καταπληκτικά και πολύ ιδιαίτερα. Μπορούν να βγουν κι έξω από τα δικά μας σύνορα και να πάρουν αυτό που τους αξίζει και που δεν αναγνωρίζεται εδώ.

 

1233586_10200770700523059_1247308334_n

Ποιος θεωρείς ότι είναι ο ρόλος των καλλιτεχνών στη δύσκολη εποχή που βιώνουμε;

Να δίνουν έμπνευση και χαρά στον κόσμο. Με τη μουσική τους .

Πως έχει επηρεάσει τη ζωή ενός μουσικού η κρίση σήμερα και συγκεκριμένα τη δική σου;

Όλα είναι πολύ δύσκολα. Όπως και στη ζωή, σβήστηκε η μεσαία τάξη. Ή θα είσαι ένας σούπερ σταρ που βγάζει πολλά, ή θα ζεις με ψίχουλα, τα οποια θα στα χρωστάνε κιόλας. Αυτό ζω εγώ και πολλοί άλλοι συνάδελφοι. Σαν να πήγαμε πάλι στο μηδέν, στην αρχή. Ακριβώς όπως σε όλες τις δουλειές.

Τι σε φοβίζει περισσότερο σήμερα;

Η αβεβαιότητα και η έλλειψη προοπτικής. Επίσης νιώθω πως όσο και να προσπαθήσεις το αποτέλεσμα είναι μηδενικό. Υπάρχει μια ματαιότητα δηλαδή που είναι εξουθενωτική.

Πες μας ένα μουσικό σου όνειρο που θα ήθελες να πραγματοποιήσεις στο άμεσο μέλλον.

Δεν ξέρω…Να γράψω ωραία τραγουδια. Αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά αυτή την εποχή.

Πώς θα περιέγραφες με μία πρόταση την επαγγελματική σου πορεία;

Σεμνή και ήρεμη, με ταραχώδεις περιόδους…

Ευχαριστώ πολύ.