Ο Εθνικός Κήπος.

 

DSCN6835

 

Της Ανδρομάχης Βόγκλη,

Εκεί που η ατμοσφαιρα του κέντρου της Aθήνας γίνεται αποπνικτική, ο καθένας μας έχει την ανάγκη για μια μικρή απόδραση! Με λίγο περπάτημα και ακριβώς πίσω από την Βουλή των Ελλήνων συναντάμε τον εθνικό μας κήπο.

Η βόλτα στον Εθνικό κήπο, μας μένει αξέχαστη. Συναντάμε λίμνες με πάπιες, έναν μικρό ζωολογικό κήπο, μια καφετέρια, μια παιδική βιβλιοθήκη , παιδική χαρά, διαφορα είδη φυτων,αρχαιολογικά κατάλοιπα (μωσαϊκό ρωμαϊκής έπαυλης, διάσπαρτα μαρμάρινα αρχιτεκτονικά μέλη), προτομές όπως του Αριστ. Βαλαωρίτη, Ι. Ευνάρδου, Ι. Καποδίστρια, Ζαν Μωρεάς (Jean Moreas), Δ. Σολωμού, Σπ. Σαμαρά, το ηλιακό ρολόι , αγάλματα και πολλά άλλα!

Ο εθνικός μας κήπος πρόκειται για μια όαση στο κέντρο της Αθήνας, στον οποίο έχεις την δυνατότητα για πνευματική και σωματική ξεκουραση.Μάλιστα,όπως είχε πει και ο Χένρυ Μίλλερ το 1939 :”Το πάρκο παραμένει στην μνήμη μου όσο κανένα άλλο πάρκο που έχω επισκεφτεί στη ζωή μου. Η πεμπτουσία ενός πάρκου είναι όπως όταν κάποιος κοιτά ένα πίνακα ή ονειρεύεται, να βρίσκεται σε έναν τόπο που όμως δεν μπορεί ποτέ να πάει.”

 

Ανδρομάχη Βόγκλη

https://www.facebook.com/VogliAndromachi