9613_394465443984787_891055701_n

Ένα βιβλίο για τις περί θανάτου αντιλήψεις στους Κέλτες και όχι μόνο, από την Ευλαμπία Τσιρέλη.

Περιγραφή Βιβλίου:

Οι Κέλτες είχαν μια εκλεπτυσμένη αντίληψη για τον θάνατο. Η βασική τους πεποίθηση ήταν ότι στην ουσία δεν υπάρχει, παρά μια μετάβαση σε έναν υπέροχο, χαρούμενο τόπο όπου το πνεύμα ξαναζωντανεύει το σώμα και ο άνθρωπος ζει όπως και πριν αλλά πιο ευτυχισμένος. Οι μεγαλόψυχοι και ατρόμητοι Κέλτες έκαναν φίλο ακόμα και τον θάνατο.
Ποιοί ήταν οι δρυίδες και τί πρέσβευαν; Τί ήταν οι Μούμιες των Βάλτων; Τί γνωρίζουμε για τους μεγαλιθικούς τάφους και τί ήταν τα σιντ; Ποιά ήταν η γιορτή του Θανάτου που επιβιώνει μέχρι σήμερα; Πού βρισκόταν το Νησί της Χαράς, το Νησί των Γυναικών και ποιές ήταν οι ιδιότητες της Χύτρας της Αναγέννησης; Πού βρισκόταν το μυθικό Νησί της Άβαλον;
Ας ταξιδέψουμε μαζί πίσω στον χρόνο να γνωρίσουμε τον πολιτισμό, τη θρησκεία, τις παραδόσεις αυτού του λαού και την εικόνα που είχαν για το τέλος της ζωής και τον Άλλο Κόσμο. Ας ανακαλύψουμε μαζί εκείνη τη μαγική πύλη στον κόσμο μας που θα μας βγάλει στην άλλη μεριά. Στους ζωντανούς θρύλους, στα παραμύθια, στα χρώματα, στην αιώνια ζωή.

Σελίδες: 100
Διαστάσεις: 21×14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Λιανική Τιμή: 10 Ευρώ

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

__________________

599366_394465893984742_1490220326_n

Η Ευλαμπία Τσιρέλη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιαννιτσά. Έπειτα μετέβη στη Θεσσαλονίκη για σπουδές όπου και κατοικεί μέχρι σήμερα.Έχει σπουδάσει Θεολογία στο Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές στην Παλαιά Διαθήκη στο ίδιο ίδρυμα και ένα εξάμηνο στο New College του Εδιμβούργου της Σκωτίας. Ειδικεύεται στη μελέτη του Δέντρου ως σύμβολο στις θρησκείες και μυθολογίες του κόσμου και μελετά τις προϊστορικές θρησκείες. Είναι στιχουργός, ποιήτρια, συγγράφει διηγήματα τρόμου και φαντασίας και αρθρογραφεί. Αγαπάει τα δέντρα, τα βιβλία και τα παλιά αντικείμενα. Το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Ο Θάνατος στην Κελτική Μυθολογία και Παράδοση» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές και αποτελεί μια σύντομη και περιεκτική μελέτη στος Κέλτες και στις περί θανάτου αντιλήψεις τους. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα  για την συγγραφέα στον προσωπικό της ιστότοπο http://lifesciencefiction.blogspot.gr/. και http://evlampiatsireli.webs.com/

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές.

 

Μεγάλωσα (;)

Τα παιδικά μου χρόνια ήταν…  όμορφα.

Τρεις λέξεις με τις οποίες θα μπορούσα να περιγράψω την δουλειά μου…  1.Δεν  2.Είναι  3.Δουλειά

Συνήθως γράφω για… Εκτός από τις μελέτες μου, που όλες έχουν μια δόση γοητείας και μαγείας, συνήθως γράφω για καταστάσεις όπου εμπλέκονται αυτός με τον φανταστικό κόσμο ή μάλλον για άλλες πραγματικότητες (ποίηση του φανταστικού καθώς και fantasy, sciencefictionκαι horror διηγήματα).

Άρχισα να γράφω από τότε που… κατάλαβα την μαγεία των λέξεων.

Η πρώτο μου κείμενο ήταν… ένα ποίημα με τίτλο «Η Όαση». Ήταν για ένα κορίτσι που πέθανε.

Η έμπνευση μου προέρχεται από… κάπου Αλλού.

Θα περιέγραφα τους θαυμαστές των έργων μου σαν… αδέρφια μου.

Τους επόμενους μήνες σκέπτομαι να… συνεχίσω να γράφω πιό εντατικά και πειθαρχημένα.

Θα σας αρέσουν τα έργα μου εάν… είστε αληθινοί άνθρωποι που χαμογελάτε συχνά παρ’όλη την μελαγχολική σας φύση.

Το μεγαλύτερο μάθημα που έχω πάρει από τη ζωή είναι… ποτέ μην κάνεις σχέδια.

Το motto μου είναι… επειδή αυτή την περίοδο ασχολούμαι με πάρα πολλά πράγματα, θα πω αυτό που με συμφέρει: «Η εξειδίκευση είναι για τα έντομα (R.Heinlein)».

Ένα πράγμα που θα πρέπει να ξέρεις για μένα είναι… ότι είμαι πιό ευαίσθητη από όσο δείχνω.

Δεν μπορώ να δημιουργήσω χωρίς… γραφική ύλη.

Αυτο που αποφεύγω περισσότερο είναι… οι άνθρωποι που δεν χαμογελάνε ή που χαμογελάνε ψεύτικα.