Με τα χρώματα και τα συναισθήματα μιας παράξενης, αλλά και φυσικής ένωσης, ο ζωγράφος Νίκος Σίσκος παρουσιάζει την τρίτη του ατομική έκθεση, με τίτλο «MANimals».

photo_politismos

 

Σαν αλλόκοτα πλάσματα μιας σύγχρονης μυθολογίας, άνθρωποι και ζώα μπαίνουν σε ένα σώμα, σε μία ψυχή, παιχνιδίζοντας με τις αισθήσεις, σε έναν ειρωνικό κόσμο εξουσιαστικής αλληλεπίδρασης, όπου η παιδικότητα δεν χάνεται ποτέ.

 

Με τα χρώματα και τα συναισθήματα μιας παράξενης, αλλά και φυσικής ένωσης, ο ζωγράφος Νίκος Σίσκος παρουσιάζει την τρίτη του ατομική έκθεση, με τίτλο «MANimals», στην αίθουσα τέχνης «Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου», έως τις 13 Απριλίου.

Εστιάζοντας στην έννοια της ειρωνείας, της ματαιοδοξίας, του χιούμορ και του αισθησιασμού, αλλά, πάνω από όλα, στο πάντα επίκαιρο και διαχρονικό ζήτημα του δίπολου εξουσίας και εξουσιαζόμενου, ο Νίκος Σίσκος συνθέτει έναν κόσμο, στον οποίο οι άνδρες παραμένουν πάντα παιδιά, ενώ η φύση και τα ζώα λειτουργούν άλλοτε ως προέκταση της ψυχολογίας τους και άλλοτε ως «alter ego» τους.

Στο ζωγραφικό σύμπαν των «MANimals», μία μωβ καμηλοπάρδαλη λαβώνεται από τα βέλη του έρωτα, μια πολική αρκούδα κάνει τη βόλτα της σε ένα τροπικό δάσος, ένας γάτος σώζει ναυαγούς… και όσο για το ψάρι…

Πληροφορίες

Αίθουσα τέχνης «Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου», Βαλαωρίτου 9α  – Αθήνα, τηλ.: 210 3607598. Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή: 11.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00, Σάββατο: 11.00 – 15.00, Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά.