Ο Νικ Κέιβ τραγουδά για την Ελλάδα της κρίσης

nick

Ένα τραγούδι για τα επεισόδια που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια στις συγκεντρώσεις και τις πορείες διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα της χώρας μας,  συμπεριέλαβε ο Νικ Κέιβ στο νέο του άλμπουμ με τίτλο «Push the Sky Away».

Το τραγούδι με τίτλο «Lightning Bolts» (Κεραυνοί) έχει ως σημείο αναφοράς τις πρόσφατες διαδηλώσεις ενώ στους στίχους του μιλά «για τους νέους που κλαίνε από τα δακρυγόνα» στην Αθήνα.

Ο τίτλος σχετίζεται με την ελληνική μυθολογία, ενώ ο   Νικ Κέιβ μαζί τους Bad Seeds συνδιαλέγονται  με τον Δία εστιάζοντας στους κεραυνούς του. Στους στίχους του κομματιού,  ο αγαπημένος καλλιτέχνης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο Δίας γελά, αλλά είναι από τα δακρυγόνα. Στο λίκνο της δημοκρατίας τα περιστέρια φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες. Οι άνθρωποι δεν επιστρέφουν πια. Τις νύχτες τούς βλέπω να κοιμούνται και να κλαίνε ακατάπαυστα. Δεν φταίνε τα δακρυγόνα. Οι άνθρωποι με ρωτούν πώς είμαστε. Είμαστε, λέω, κυρίως χαμένοι».

Ο τραγουδοποιός είναι γνωστός για την αγάπη που τρέφει στην Ελλάδα, την οποία έχει επισκεφθεί πολλές φορές για να δώσει συναυλίες αλλά και για να περάσει τις διακοπές του.