Το Hive Learning Network για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Hive Athens Pop Up Event~542891-290-1(1)

 

To Hive Athens είναι μια νέα πρωτοβουλία που προωθεί τη βιωματική μάθηση μέσα από τα ενδιαφέροντα των νέων και τη δημιουργική χρήση ψηφιακών μέσων.

Η παρουσία του Hive στην Ελλάδα εγκαινιάζεται με τo Hive Athens Pop-Up Event το οποίο λαμβάνει χώρα στις 2 Μαρτίου στην «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων.

Στις 2 Μαρτίου 150 μαθητές ηλικίας 13 έως 18 ετών προσκεκλημένοι του Hive Athens συγκεντρώνονται στο χώρο της «Τεχνόπολις» όπου τους δίνεται η ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε 9 βιωματικά εργαστήρια. Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία comics, animation, ιστοσελίδων, το μιξάρισμα video, σεμινάριο  δημοσιογραφίας, game design, ρομποτική και πολλά άλλα.

Το Hive Athens Pop Up Event θα παρακολουθήσουν και 35 εκπρόσωποι της Mozilla από όλο τον κόσμο συμπεριλαμβανομένων της πρόεδρου του Mozilla Corporation Mitchell Baker και του Εxecutive Director του Mozilla Foundation Mark Surrman.

Το Hive Athens απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς από μουσεία, βιβλιοθήκες και εξωσχολικά προγράμματα, με σκοπό να «γεννηθούν» βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα, στα οποία οι νέοι αναπτύσσουν δεξιότητες μέσα από το πρίσμα της ανακάλυψης, της δημιουργίας και της συνεργασίας.

Το Hive Athens επιδιώκει να χαρτογραφήσει και να ενδυναμώσει μια κοινότητα παιδαγωγών και δημιουργικών ανθρώπων, οι οποίοι μοιράζονται το πάθος να καινοτομήσουν, να εξελίξουν και να αλλάξουν το μαθησιακό τοπίο.

Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα του Hive Athens Pop-Up Event στην επίσημη ιστοσελίδα.

Προσοχή: Το event είναι κλειστό. Οι 150 μαθητές που συμμετέχουν έχουν ήδη επιλεγεί.