Εκθεση φωτογραφιών του Γιάννη Κεσσόπουλου στη Θεσσαλονίκη

«Κράτησε» τη ζωή του φωτογραφίζοντας «τη Δύση και την Ανατολή της Ευρώπης»

 

ekthesi_photo

Παρίσι, Ρώμη, Βερολίνο, Κωνσταντινούπολη, Βιέννη, Λονδίνο, Φλωρεντία. Άνθρωποι, συνήθειες, χρώματα, πολιτισμοί. Κτίρια, χώροι, φως, σημεία, ματιές ακαριαίες. «Κάδρα» της στιγμής, σημεία αναφοράς και αναμνήσεων. Εικόνες που προκάλεσαν και πάντα προκαλούν σκέψεις, συναισθήματα, συνειρμούς, συγκρίσεις και απορίες. Αυτές είναι οι εικόνες που παρελαύνουν στην έκθεση φωτογραφιών του Γιάννη Κεσσόπουλου που παρουσιάζεται στην Carcon Brasserie της Θεσσαλονίκης έως τις 28 Φεβρουαρίου. (Νίκης και Βασιλίσσης Σοφίας Τηλ:2310 253033)

«Κράτησα τη ζωή μου ταξιδεύοντας» είναι ο τίτλος που αποφάσισε να δώσει στην έκθεση φωτογραφιών ο εμπνευστής τους. Γιατί; «Είναι δανεικό από Σεφέρη (Επιφάνια, 1937), γιατί ταξίδια και συναισθήματα ίσον ζωή. Ταξίδια, έρωτες, φιλίες, δεσμοί. Ό,τι μας καθορίζει», απαντά.

Με την αρμονία να ‘ναι η λεπτή αισθητική κλωστή που συνέχει όλα αυτά, οι φωτογραφίες «από τη Δύση και την Ανατολή της Ευρώπης» περιλαμβάνουν μια σειρά στιγμιότυπα  από προσωπικά και επαγγελματικά ταξίδια του Κεσσόπουλου σε ευρωπαϊκές πόλεις στη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας. «Η φωτογραφία “παρεμπιπτόντως” αλλά πάντα παρούσα. Κι αντί για λεζάντες, λίγες λέξεις καλών φίλων για το θέμα της κάθε εικόνας», λέει ο ίδιος.

Δεν ήταν τυχαία η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου για να φιλοξενηθεί η έκθεση. «Γίνεται στον πλέον κατάλληλο χώρο στο Garcon Brasserie.αγαπημένο καφέ, χώρο κοινωνικών συνευρέσεων, με αναφορές σε γαλλικά, ιταλικά και βιεννέζικα καφέ, μια γωνιά με αέρα ευρωπαϊκό στη Θεσσαλονίκη», λέει ο φωτογράφος.

Ο Γιάννης Θ. Κεσσόπουλος είναι ερασιτέχνης φωτογράφος, επαγγελματίας δημοσιογράφος και δικηγόρος. Γεννήθηκε στις Σέρρες, το 1970. Σπούδασε νομικά στο ΑΠΘ. Ασχολήθηκε με το πολιτιστικό και με το πολιτικό ρεπορτάζ. Από το 1998 έχει εργαστεί ή συνεργαστεί με εφημερίδες (Εξώστης, Μακεδονία, Θεσσαλονίκη, Κεντρί, Karfitsa, Πρώτο Θέμα, Έθνος κ.ά.), με περιοδικά (Highlights, Εικόνες κ.ά.), γραφεία Τύπου (Νομαρχία Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κ.ά.). Έχει κάνει ραδιόφωνο και τηλεόραση.

Έχει διατελέσει μέλος της διευθυντικής ομάδας στην εφημερίδα «Μακεδονία», διευθυντής της free press εφημερίδας «Karfitsa». Έχει δημοσιεύσει κείμενα σε περιοδικά όπως Εντευκτήριο, Θεσσαλονικέων Πόλις, Παράλλαξη κ.ά. Σήμερα γράφει στο www.thinkfree.gr

 Info:

«Κράτησα τη ζωή μου ταξιδεύοντας»

CarconBrasserie (Θεσσαλονίκη)

Νίκης και Βασιλίσσης Σοφίας Τηλ:2310 253033

΄Εως τις 28 Φεβρουαρίου.

 

πηγη: ΤΟ ΒΗΜΑ