Αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

 

Αφιέρωμα στον Κώστα Γαβρά

Προβολή ταινιών, masterclass και συζήτηση στρογυλλής τραπέζης

29.01.2013 έως 06.02.2013

Η Ταινιοθήκη της Ελλάδος παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα αναδρομικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα δημιουργό Κώστα Γαβρά. Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και το Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στόχος του αφιερώματος είναι να γνωρίσουμε το πλήρες έργο του Έλληνα σκηνοθέτη, να δούμε κάτω από ποιες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες διαμορφώθηκε η φιλμογραφία του, και να κατανοήσουμε σε βάθος την πολιτική διάσταση του έργου του. Για τον σκοπό αυτό, ο Κώστας Γαβράς επισκέπτεται την Αθήνα το διάστημα 29 έως και 31 Ιανουαρίου.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει:

-Ταινία έναρξης του αφιερώματος το Διαμέρισμα δολοφόνων (Compartiment Tueurs, 1965). Την ταινία προλογίζει ο Κώστας Γαβράς. Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

-Προβολή σχεδόν της πλήρους φιλμογραφίας του δημιουργού (δεκαέξι μεγάλου μήκους ταινίες), οι οποίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης ανοιχτή για το κοινό με κεντρικό ομιλητή τον Κώστα Γαβρά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου. Και αμέσως μετά, προβάλλεται η ταινία Κατάσταση Πολιορκίας (Etat de Siege, 1972), την οποία και προλογίζει ο σκηνοθέτης.

-Masterclassτου Κώστα Γαβρά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου. Ανοιχτό για το κοινό.

Εισιτήρια

Εισιτήριο 7 ευρω – Μειωμένο 4 ευρω

Πληροφορίες εκδήλωσης

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ιερά Οδός 48 & Μ.Αλεξάνδρου 134-136, 210 3609695,210 3612046, http://www.tainiothiki.gr/Είσοδος 4 – 7 ευρώ